Contacteer ons
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Beheerplatform voor deelfietsen

Doel van het project

opvolgen en beheren van 1 of meerdere vloten deelfietsen

Beschrijving

In samenwerking met Bycykel vzw ontwikkelden we een beheerplatform voor deelfietsen. Dit platform is het centrale knooppunt in een systeem verder bestaat uit elektronische fietssloten en de SmartBikes app (Android, iOS).

Het platform is opgebouwd als ‘service platform’, waarin we op een eenvoudige manier verschillende ‘providers’ kunnen integreren. Gebruikers van de app krijgen automatisch toegang tot alle ‘publieke’ deelfietsstations op het platform, maar kunnen ook gekoppeld worden aan ‘private’ deelfietsstations (vb. personeel van een bedrijf, studenten van een universiteit, …) waar enkel gekoppelde gebruikers een deelfiets kunnen gebruiken.

Het beheerplatform behandelt de registraties van de gebruikers, meldingen van de elektronische sloten, elektronische betaling van gereden ritten (betaling per rit, uitgestelde betaling via SEPA, …)

Gebruikers kunnen na het gebruik opmerkingen over de toestand van de fiets melden, zodat eventuele defecten snel kunnen worden opgelost. Het beheerplatform bevat een module om de uitgevoerde herstellingen en periodiek onderhoud van de fietsen te registreren.

In het platform kunnen we de status van de elektronische sloten (batterijspanning, positie, alarmmeldingen, …) op elk moment opvolgen, zodat we een uitstekende dienstverlening kunnen bieden, zowel aan de eindgebruikers als aan de gekoppelde providers.

Indien u als gemeente, onderwijsinstelling, bedrijf, … interesse heeft om een deelfietssysteem op te zetten, neem dan zeker contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken om bij dit platform aan te sluiten.